Greseli WordPress – Obsesia temei grafice

Probabil prima si cea mai mare greseala pe care o fac toti bloggerii incepatori dar si unii mai avansati este sa fie obsedati de tema pe care o vor alege pentru viitorul blog sau site WordPress. Nu de putine ori am fost contactat pe forumuri sau pe chat (skype, messenger) cu intrebari de genul: „Vreau sa imi fac un blog si nu stiu de unde as putea lua niste teme bune. Imi poti recomanda tu ceva?”

Raspunsul meu este intotdeauna „NU, nu pot.” Nu pot sa recomand o tema WordPress pentru ca acesta este ultimul lucru la care trebuie sa se gandeasca cineva atunci cand isi face un site sau blog. Sunt lucruri mai importante care trebuie luate in calcul inainte de a te gandi la tema WordPress. Spre exemplu: care este topicul site-ului, ce fel de informatii vor fi publicate, care este structura, care este scopul lui?

Dupa ce vei raspunde la aceste intrebari iti va fi mult mai usor sa alegi o tema. Adevarul e ca si cea implicita care vine la instalarea WordPress este potrivita indiferent de topicul site-ului sau blogului. De fapt, orice tema este potrivita pentru orice fel de blog ti-ai face. Din cateva click-uri date in panoul cu optiuni al temei se poate modifica bannerul, culoarea de fundal, culoarea linkurilor. Daca mai adaugi si cateva widget-uri in zona de subsol (ele exista implicit dar sunt neconfigurate) si cateva imagini in zona de continut, atunci noul look va fi complet diferit de cel initial.

Am observat ca bloggerii incepatori, si nu numai, tind sa petreaca ore intregi in cautarea temei perfecte. Desi nu au continutul redactat si nici ideea despre ce va fi viitorul blog, cauta acea tema care sa le faca siteul unic, deosebit, care sa ii scoata in fata competitiei. In realitate nu va conta cat de bine arata blogul tau. Nimanui nu ii pasa de cat de interesanta este tema aleasa de tine daca nu oferi continut de calitate, unic, care sa tina vizitatorii la tine pe site.

Din pacate insa tocmai acest lucru ii trage inapoi pe cei neexperimentati, pentru ca un competitor istet stie sa foloseasca acest timp pentru a face o cautare a cuvintelor cheie potrivite, pentru a scrie continut optimizat pentru blog sau chiar pentru a planifica urmatorul site.

Avantajul cheie pe care ni-l ofera WordPress este viteza cu care putem crea un site. Daca avem planificate mai multe site-uri sau bloguri, cu optiunea Multisite totul devine o joaca de copil. Daca nu stii despre aceasta optiune, iti recomand sa inveti. Deocamdata nu iti face griji pentru ca in viitoarele tutoriale voi aborda si aceasta facilitate excelenta a WordPress, facuta special pentru cei care nu se multumesc cu un singur blog sau site.

Related Posts