Greseli WordPress – Continut neorganizat

Indiferent daca blogul tau WordPress este despre retete culinare, fotografie, calatorii sau masini, continutul trebuie organizat si structurat cat mai bine pe categorii si subcategorii, precum si etichetat corespunzator.

Acest lucru te ajuta pe tine sa iti organizezi articolele si ideile despre care ai putea scrie pe viitor. Pe cititorii tai ii ajuta sa gaseasca usor informatiile care ii intereseaza, iar motoarele de cautare sa indexeze rapid si complet paginile siteului. Un continut neorganizat va conduce mai devreme sau mai tarziu la haos, si pe masura ce se acumuleaza noi articole, iti va fi tot mai greu sa le administrezi.

De aceea este recomandat ca in etapa de planificare a unui blog sau site, sa pui pe hartie structura de categorii asa cum o gandesti la acest moment. Pe viitor pot apare modificari, insa avand o structura clara si bine organizata de la inceput, iti va fi usor sa adaugi ceva in plus.

Categoriile trebuie create intotdeauna inaintea articolelor, si este bine ca la inceput sa definesti cateva categorii clare in care se pot incadra toate articolele despre care ai vrea sa scrii. Daca o categorie este prea generala, poti folosi subcategorii. Spre exemplu, daca ai un blog cu retete culinare si una din categorii este intitulata „Supe”, fiind un termen prea general, ar fi bine sa creezi si subcategorii de genul „Supe de pui”, „Supe cu legume”, „Supe creme”, etc.

Multa lume nu intelege puterea etichetelor si fie nu le folosesc la adevaratul potential, fie abuzeaza de ele. Desi nu este nici o regula scrisa, incearca sa pui la fiecare articol al tau intre 3 si 8 etichete. Fii consecvent si la urmatoarele articole reutilizeaza etichetele deja create. Secretul este in vazul tuturor: fiecare cuvant cheie va crea o pagina cu articolele care il contin ca eticheta. Un numar mare de pagini si o crestere constanta este benefica pentru SEO.

Daca vei reutiliza etichetele deja create, acele pagini vor returna mai multe articole, nu doar unul. Valoarea lor va creste. A nu folosi deloc etichete inseamna a pierde din vedere aceasta oportunitate de a imbunatati optimizarea blogului. A face abuz de etichete in ideea de a crea un volum foarte mare de pagini este similar cu a oferi cantitate in loc de calitate. Motoarele de cautare vor sesiza acest lucru si te vor dezavantaja.

In concluzie, foloseste categoriile si subcategoriile pentru impartirea si organizarea articolelor. Foloseste etichetele pentru a clasifica articolele in functie de continut. Nu abuza de uneltele oferite si vei obtine efecte maxime.

Related Posts